Комбинирани измервателни трансформатори

Комбинирани измервателни трансформатори

Комбинираните измервателни трансформатори се използват в мрежи с високо напрежение. Те трансформират високо напрежение и голям ток в стандартизирани стойности за измервателни уреди и защитни устройства. Комбинираните трансформатори включват всички предимства на токовите и напрежените трансформатори, но с по-малка основа и спестяват място за монтаж.

Вътрешната конструкция на комбиниран инструментален трансформатор е подобна на конструкцията на трансформатори на ток и напрежение. Токовият трансформатор е разположен в главата, а трансформаторът на напрежението в долната част на корпуса на комбинирания инструментален трансформатор.

Изолацията с високо напрежение се основава на технологията на намаслена хартия. Разширителният маншон, изработен от неръждаема стомана, е разположен над корпуса на главата на комбинирания трансформатор. Това устройство действа като компенсация на обема на маслото в случай на температурни колебания. Нивото на маслото се показва от механична система в прозореца на капака на маншона.

Всички метални корпуси и фланци са изработени от специална алуминиева сплав. Тези части могат да бъдат с цветно покритие при поискване.

Всички комбинирани инструментални трансформатори имат или висококачествен порцеланов, или висококачествен силиконов композитен изолатор. Предлагат се с различни разстояния на пропълзяване според различните класове на замърсяване и както е посочено в стандартите.

Херметически затвореният корпус предпазва изолацията от маслена хартия срещу атмосферни влияния.

Клемната кутия с голям размер има капак, който може да се отвори настрани. Това позволява лесно свързване на вторичните кабели.

Специалистите в търговските ни отдели са на ваше разположение за консултация,  допълнителна информация и запитване за цени и наличности! 

Как да се свържете с нас? Вижте тук!

© 2020 Контрагент 35. Всички права запазени. Studio ITTI - Web design, website development, CMS/ERP systems