Сухи силови трансформатори - лята смола

Сухи силови трансформатори - лята смола

Трансформаторът е напълно капсулован в епоксидна смола. Смес от кварцов пясък и смола формира плътна маса и изцяло изолира и защитава ядрото и намотката. Отливането се извършва във вакуум. Обвивката е изработена от дебела стомана.

Приложение:

В хартиено-целулозните фабрики, стоманолеярните заводи, нефтохимичните заводи, хранително-вкусовите предприятия, пивоварните, мините, търговските центрове, морските и корабните инсталации.

Предимства:

  • Физическата защита на намотките, ядрото и свръзките прави капсулованите трансформатори най-добрия избор в условия на влага, прах, замърсявания и други вредни условия на околната среда.
  • Капсуловането има силно влияние върху термичните и електрическите характеристики. Епоксидната смола, използвана при отливането, има висок коефициент на температурна проводимост и е много ефикасна при разсейването на топлината от ядрото и намотките. Това намалява температурните разлики в намотките и позволява трансформаторът да бъде използван при високи температури на обкръжаващата среда.
  • Епоксидната изолация увеличава надеждността на електрическата изолация.

Специалистите в търговските ни отдели са на ваше разположение за консултация,  допълнителна информация и запитване за цени и наличности! 

Как да се свържете с нас? Вижте тук!

© 2020 Контрагент 35. Всички права запазени. Studio ITTI - Web design, website development, CMS/ERP systems